Başbakan'dan Memur Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken memurlarla da ilgili bir açıklama yaptı. Başbakan, 'Memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz. Enflasyon kayıplarını vereceğiz bir takım yan imkanlarla bunun üzerinde bazı imkanları sağlamış olacağız' dedi.

20 Ağustos 2017 - 10:07

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur ve Vietnam ziyaretleri öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Esenboğa Havalimanında bir süre görüştü. Görüşmenin detaylarının sorulması üzerine Yıldırım, “Çalışma Bakanımız bir süreden beri memurlarımız adına toplu sözleşmeyi muhataplarıyla sürdürüyor. Pazartesi gece yarısına kadar süre var, bu süre zarfında mutabakat sağlanırsa sözleşme imzalanacak. Sağlanmazsa Hakem Kuruluna gidecek, kurul karar verecek ona göre uygulanacak. Ümit ederiz ki bu hakeme ihtiyaç kalmadan makul bir seviyede anlaşma sağlanır. Tabii sendikaların görevi, alabildiğince çok fazla imkan almak. Memurlar ve temsil ettikleri çalışanlar adına. Bizim görevimiz de hesapları denk düşürmek. Kaynak ve ihtiyaçlarımızı karşılaştırıp gereken makul seviyede çözüm üretmek. Sendikacılarımızın bizim kadar ülkenin kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda tereddütüm yok. Gönlümüz çok arzu eder, çok çok fazla verelim ama şartlar ortada, dünya şartları ortada. Şu bilinmelidir, memurlarımızı çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz. Enflasyon kayıplarını vereceğiz ve hatta bir takım yan imkanlarla bunun üzerinde de bazı imkanları sağlamış olacağız. Bu çerçevede, bugüne kadar yapılan çalışmalar konusunda hem Sayın Bakan hem de Memur Sendikaları Başkanı bana bilgi verecekler, bundan sonra bir hareket tarzı belirlemiş olacağız” dedi.

Bu haber 619 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()