BALDAN SONRA SIRA ZEYTİNYAĞINDA

ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ TELEVİZYON REKLAMLARIYLA HİLELİ ZEYTİNYAĞI PAZARLANMASINA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

13 Ekim 2017 - 12:07

ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ TELEVİZYON REKLAMLARIYLA HİLELİ ZEYTİNYAĞI PAZARLANMASINA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

- ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ HİLELİ YAĞ PAZARLAYAN REKLAMIN KALDIRILMASI İÇİN RTÜK'E BAŞVURDU

-BALDAN SONRA SIRA ZEYTİNYAĞINDA

-ZEYTİNYAĞININ FİYATINA KANMAYIN

Zeytindostu Derneği televizyonlarda ‘Tanıtıcı reklam’ kuşağı adı altında pazarlanan bazı zeytinyağlarında hile tespit edilmesi üzerine, sözkonusu reklam filmlerinin kaldırılması için RTÜK’e başvuruda bulundu.

Zeytinyağı sektörünün kanayan yaralarından tağşişe (Hileli karışım yağ) televizyon reklamları da alet edilmeye başlandı. Bir dönem sahte balda yoğun olarak uygulanan yöntem zeytinyağına da sıçradı.  Bu yolla tanıtımı yapılan bir ürünün analiz raporlarında tağşiş çıkması üzerine Zeytindostu Derneği harekete geçti. Vatandaşları kandırmaya yönelik bu reklamın kaldırılması için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) resmi başvuruda bulunan derneğin Başkanı Murat Çetin, “Dernek olarak sürecin takipçisi olarak tüketicilerin sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Yetkilileri harekete geçirmek istediklerini söyleyen Çetin, tüketicilere de “Piyasa fiyatının altında çok satılan yağlara itibar etmeyin” uyarısında bulundu.

Gıda sahtecilerinin sahte baldan sonra zeytinyağında da vatandaşları benzer yöntemlerle kandırmaya çalıştıklarını söyleyen Zeytindostu Derneği Başkanı Murat Çetin,  Zeytindostu Derneği olarak kalite ve tağşiş konusundaki hassasiyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Çetin konuya ilişkin şu bilgileri verdi;

Televizyonda yayınlanan bir reklamdaki ürünün analiz raporları göstermektedir ki söz konusu zeytinyağı başka yağlarla karıştırılmış ve saf değildir. Tüketicinin bu şekilde kandırılmasına kayıtsız kalmayacağımızı göstererek reklamın kaldırılması yönünde şikayetimizi RTÜK'e dilekçe yazarak ilettik. Reklamın hala televizyonlarda gösterilerek kamuoyunu aldatmaya devam etmelerini engellemek amacıyla RTÜK'e 12.10.2017 tarihinde yayından kaldırılması için başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.

FİYATINA ALDANMAYIN!

Tüketicileri gerçek piyasa değerinin altında satılan yağlara karşı da uyaran Çetin, kullanılan çeşitli pazarlama yöntemlerine kanılmamasını tavsiye ederek, “Halen telefonla arandığında tağşişli yağın satışının devam ettiğini görüyoruz. Girişimlerimiz sayesinde bu tip hileli gıda ürün pazarlayan reklamların yasaklanmasını sağlamak amacındayız. Gerçek piyasa fiyatlarına göre çok daha ucuz fiyatlara satışlar yapılıyor. Bu kesinlikle mümkün değil. Bu anlamda kamuoyunun dikkatini çekmeyi, yetkilileri harekete geçirmeyi amaçlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

UZZK DA GİRİŞİMDE BULUNDU

RTÜK nezdinde girişimde bulunan Zeytindostu Derneği’nin yanı sıra Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi de (UZZK) söz konusu reklam hakkında Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapılarak yasal takibat başlatılması talebinde bulundu.

Bu haber 1146 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()