Ataç: “Bilim Ve Toplum İç İçe Olmalı”

Ege’de "TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Tanıtımı ve Proje Hazırlama Eğitimi” verildi

22 Kasım 2017 - 11:20

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda "TÜBİTAK 4004-4005 Bilim ve Toplum Programları Tanıtımı ve Proje Hazırlama Eğitimi" sunumu gerçekleştirildi. Sunumu, Prof. Dr. Ahmet Ataç yaptı. Bilim ve toplumun iç içe olması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe Ege Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı bünyesinde Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları” ve “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları”  çağrı programları Ege Üniversitesi’nde tanıtıldı. Öğretmenlere ve akademisyenlere yönelik hazırlanan programlar, mesleğe özgü yenilikçi yaklaşım, strateji yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kullanılmasını ve geliştirilmesini amaçlıyor. Ayrıca bilginin toplumla buluşturulmasını hedefleyen programlar, bilgiyi görselleştirerek anlaşılır bir biçimde aktarılmasını istiyor.

Prof. Dr. Ataç, “7'den 70'e toplumun her kesimini bilimle buluşturabilmeyi, içinde yaşadığı evrendeki bilimsel gerçeklerden haberdar olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Bu haber 1157 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()