"Anıtkabir' e Saldırılar Devam Ediyor"

Tarihsel SİT alanı ve saygı mekanı Anıtkabir'in çevresinde yapılan değişikliklere bir yenisi daha eklendi. Mimarlar Odası Ankara şubesi yönetimi, Anıtkabir'i etkileme sınırlarında plan hareketliliklerine işaret ederek, bölgeye Kızılay giysi bankası konulmasını eleştirdi.

12 Aralık 2017 - 17:13

haber.sol.org.tr' nin haberine göre 

Tarihsel SİT alanı ve saygı mekanı Anıtkabir'in çevresinde yapılan değişikliklere bir yenisi daha eklendi. Mimarlar Odası Ankara şubesi yönetimi, Anıtkabir'i etkileme sınırlarında plan hareketliliklerine işaret ederek, bölgeye Kızılay giysi bankası konulmasını eleştirdi. 

Anıtkabir ve çevresine sistematik saldırıların devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Daha öncede çocuk parkı ve halı saha ile gündeme gelen Anıtkabir’in etkileşim sınırları içerisinde, yine saygınlığına gölge düşürecek bir kasıt söz konusu. Anıtkabir’in görüntüsünü bozan uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Anıtkabir Gençlik Caddesi kaldırımına, Kızılay Giysi Bankası konuldu" denildi. 

ÖNCE ÇOCUK PARKI, HALI SAHA, ŞİMDİ DE GİYSİ BANKASI

Mimarlar Odası Ankara şube başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezimiz, Anıtkabir ve çevresindeki değişiklikleri adım adım takip ediyor. Önce Anıtkabir ve çevresinde plan değişikliğine gittiler, sonra çocuk parkı, sonra halı saha yerleştirdiler. Şimdi de giysi bankası yerleştiriyorlar. Artık yeter, anıt, simge ve saygı değeri olan bir mekana nasıl yaklaşılacağını öğreteceğiz” diye konuştu.

Candan, giysi bankasının kaldırılması için Koruma Kurulu’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne resmi yazıyla başvurduklarını da bildirerek, “Anıtkabir’in görüntüsünü bozan ve etkileşim sınırı içerisinde böyle bir şeye nasıl izin veriliyor anlamak mümkün değil” dedi.

"ANITSAL, TARİHSEL, SİMGESEL DEĞERİ VAR"

Candan, şöyle devam etti:

“Anıtkabir’in anıtsal, tarihsel, simgesel ve özgünlük değeri tartışmasızdır. Anıtkabir ve çevresinde, Anıttepe yüzme havuzunun olduğu alanda da yapılan plan değişikliği ve Anıtkabir’i etkileme sınırlarındaki plan hareketliliklerini gözlemliyoruz. Kent İzleme Merkezi’miz Anıttepe Yüzme Havuzu’nun da yıkılmış olduğunu tespit etti. Havuzun olduğu alan 5,6 aydır mezbeleliğe çevrilmiş durumda. Anıtkabir ve çevresindeki tüm uygulamaları titizlikle takip ediyoruz” dedi.

Bu haber 3627 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()