Denizden gelen felaket

eğlence ve dinlence merkezi olarak kabul edilen Alsancak'ta yer alan Kordon boyunu fırtına vurdu. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, 'Kordonda bulunan işletmelerin yüzde 90'ı iş göremez durumda' dedi.

İzmir’de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve lodos fırtınası hayatı felç etti. Kordon’da deniz taştı, cadde ve sokaklar su altında kaldı. Kordon boyunda bulunan dükkânlar da bu durumdan nasibini aldı. Çok sayıda iş yeri sular altında kaldı. Kot farkı olan işletmeler ise daha kötü durumda. Dükkân çalışanları, içerideki eşyaların zarar görmemesi için fırçalarla suyu boşaltmaya çalıştı. Gerçek Haberci’ye açıklamalarda bulunan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Kordonda bulunan işletmelerin yüzde 90’ı iş göremez durumda” dedi. 
“İTFAİYE EKİPLERİ ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR” 
Kordon’da yer alan işletmelerde sıkıntılar olduğunun altını çizen Şanlı, “Kot farkı olan yerler var. Oralarda bele kadar su doldu. Esnaf, su boşaltmakla uğraşıyor. İtfaiye ekipleri şu anda çalışmalarına devam ediyor.  Çalışmalar bittikten sonra bir rapor oluşturacağız ve önümüzdeki günlerde bu raporu kamuoyunda paylaşacağız. Şu anda görünen o ki; Kordonda bulunan işletmelerin yüzde 90’ı iş göremez durumda. Hepimize geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle bir durum başımıza gelmez” şeklinde konuştu.