9999 Yılına Kadar Ceza

ÖSYM, KHK'yle ihraç edilen imzacı akademisyen Yay'a, 9999 yılına kadar engelleme getirdiği öğrenildi.

BirGün'den Mustafa Kömüş' ün haberine göre, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Yardımcı Doçentlik yaparken ‘Barış için Akademisyenler’ bildirisine imza attığı için KHK’yle ihraç edilen akademisyen Ozan Devrim Yay’a, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 9999 yılına kadar engelleme getirildi.

BirGün’e konuyla ilgili konuşan Yay, merkezi sınav işlemleri sayfasına girmeye çalışırken böyle bir uyarıyla karşılaştığını belirtti. Yay, şu ifadeleri kullandı: “Daha önce ÖSYM sınavlarında görev alabiliyorduk. Anladığım kadarıyla kamu görevinden çıkarıldığımız için, sınav görevi de bu kapsam da değerlendirildiğinden sisteme girişimiz engellenmiş, bir sürü başka sisteme girişimiz engellendiği gibi. Öğrenci olarak sınava girmemde bir engel yok. O sistem açık gözüküyor ama ÖSYM merkezi sınav sistemine 31.12.9999 tarihine kadar girişimizi engellemiş.”

 

‘Bildirim yapılmadı’

Kendilerine bu konuyla ilgili herhangi bir bildirim yapılmadığını belirten Yay, “Bize hiçbir konuda bildirim yapmıyorlar. Bu içlerinde en iyisi. Banka hesaplarımıza el konuluyor, sınır kapılarında insanlar pasaportlarına el konulduğunu öğreniyorlar ki bununla ilgili bildirim hiç yapmazlar. Ben başka bir sebeple girdim siteye, o sırada merkezi sınav sistemini tıkladım, tesadüfen öğrendim. Çok fazla benzer şeyler yaşandı” diye konuştu.