Altın Fiyatlarının Son Durumu

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 162 lira seviyelerinde dengelendi.

12 Şubat 2018 - 11:45 - Güncelleme: 12 Şubat 2018 - 11:50

Gram altın 162 lira, çeyrek altın 266 lira, Cumhuriyet altını 1.085 liradan işlem görüyor.

Cuma günü dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,39 azalışla 161,6 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 162 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 266 lira, Cumhuriyet altını da 1.085 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,7 değer kazancıyla 1.323,7 dolardan işlem görüyor.

Altın uzmanı İslam Memiş, son iki haftadır ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde yaşanan yükselişlerle baskı altında kalan altın fiyatlarının, bu hafta yükseliş eğiliminde hareket edebileceğini dile getirdi.

Bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin, altın fiyatlarında yükselişi destekleyebileceğini tahmin eden Memiş, "ABD'de enflasyonist bir beklentinin olması altın yatırımcılarının talebini artırıyor. Altının ons fiyatının 1.300 dolar seviyesinin altına sarkmamış olması da teknik açıdan olumlu seyrin sürmesine neden olabilir. Bu hafta ABD hisse senetleri, ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve dolar endeksini takip etmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Altın uzmanı Memiş, altının gram fiyatının ise dolar kurunun seyrine göre hareket ettiğini ifade ederek, 161 liranın destek, 163liranın ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Altın fiyatları son dakika! - Çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı ne kadar?

    GRAM ALTIN FİYATI

    161,70 TL

     

  • Altın fiyatları son dakika! - Çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı ne kadar?

    ÇEYREK ALTIN FİYATI

    258,71 TL



Bu haber 1118 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()