Akın Ekinci'nin Yansıma Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Akın Ekici’nin “Yansıma”sı GT Art’ta görücüye çıktı

08 Kasım 2016 - 11:55

Tuvallerine kendine özgü tekniğiyle yaşam veren Ressam Akın Ekici’nin ikinci kişisel sergisi Yansıma İstanbul’dan sonra GT Art &Interiors’ da İzmirli sanatseverlerle buluştu.

30'a yakın eserini 14 Kasım 2016 tarihine kadar GT Art Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunan Akın Ekici, eserlerinde ön plana çıkardığı doğadaki yansımalar temasını bu sergisinde de sürdürdü. Serginin açılışında konuklara seslenen Ressam Akın Ekici, insana dair her duygunun doğada bir karşılığı olduğunu ve kendi yansımasını görmek isteyen herkesin bakışını doğaya çevirmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Meltemi tadı


GeçenHaziran ayında İstanbul'da sanatseverlerle buluşan ilk kişisel sergisi 'Yansıma'nın amacına ulaştığını dile getiren Akın Ekici, İzmirli sanatseverlerle kasım ayının yarısına kadar bir arada olmaktan mutluluk duyacağını belirterek “İzmir'in kültür, sanat ve uygarlıklar beşiği güzel ilçesi Bergama'da yetiştim, yoğruldum. Bu sergi yetiştiğim güzel Ege coğrafyasında gerçekleştirmeyi çok istediğim bir sergiydi. Şimdi bu sergiyi Koray Gürbüz ve Tolga Erturgut'un yönettikleri Gt Art &Interiors’da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Umarım sanatseverlere ve tüm izleyenlere güzel bir İzmir meltemi tadı verir dedi.


Duygular tuvale yansıdı


Eserlerinde insana özgü olduğu düşünülen doğum, ölüm, sevinç, mutluluk, coşku gibi olumlu ve olumsuz duyguları doğanın diliyle anlatma gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Biz neyi hissediyorsak inanıyorum ki doğa da aynı şeyi hissediyor, tıpkı ikiz kardeş gibiyiz. Dostça, sevgiyle, ihtimamla yaklaşılınca bir çiçek gibi açıyor coşuyoruz, darbe alıp yaralanırsak soluyoruz, küsüyoruz, bitiyoruz, ölüyoruz. Ben bu duygu ve tespitlerimi resimlerimle anlatmaya gayret gösterdim dedi.

Eserlerde fırça kullanmıyor

Ressam Akın Ekici’nin hiç fırça kullanmadan spatula tekniği ile yaptığı eserlerini tuval üzerine farklı kuvvet ve açılar uygulayarak soyutlamalar yaptığını belirten GT Art Sanat Danışmanı Koray Gürbüz, “Böylesine güzel bir sergiyi İzmirli sanatseverlerle buluşturduğumuz için son derece mutluyuz” diye konuştu.

Bu haber 2298 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()