ADÜ'den Türk Kızılayı'na destek

Adnan Menderes Üniversitesi, kan bağışında ülke genelinde tüm üniversiteleri geride bırakarak sosyal sorumluluk alanında da iddialı olduğunu gösterdi.

27 Nisan 2016 - 10:36

Kızılay Topluluğu ile Genç Liderler Topluluğu'nun düzenlediği Kan ve Kök Hücre Bağışı konulu sunum 19 Nisan 2016  Salı günü, Atatürk Kongre Merkezi Miletos salonda 400 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Gönüllü kan bağışı kampanyamız, 19-20 Nisan 2016 Salı ve Çarşamba günleri, merkezi kafeterya (yemekhane) ve Eğitim Fakültesi yanında gerçekleşti.

“Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var” sloganıyla başlayan sunuma Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Kızılay Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ayten Can ve Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, Türk Kızılayı Aydın Kan Bağışı Merkezi Müdürü Rıdvan Şenol ve topluluk üyeleri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, sunumda yaptığı konuşmada üniversitemizin sosyal sorumluluklarının bilincinde olduğuna dikkat çekerek engellilerimizi, yaşlılarımızı, çocuklarımızı ve sivil toplum örgütlerini üniversitemizde ağırlamaktan gurur duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Bircan, toplum yararına hizmet üreten kurum ve kuruluşlara desteklerinin devam edeceğini ifade ederek “ İyi olanın ve doğru olanın peşinden koşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kızılay, Amerikan Kızılhaç’ından sonra dünyada en fazla yardım dağıtan kuruluş

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın konuşmalarının ardından sunumunu yapan Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Amerikan Kızılhaç’ından sonra dünyada en fazla yardım dağıtan kuruluşun Kızılay olduğunu vurguladı. Kızılay’ın sadece kan değil, dünyanın her hangi bir yerinde felakette uğramış insanlara çadır, gıda, temiz su vb. ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Dünyanın her yerinde faaliyet gösterdiklerini kaydeden Gök, “ Güçlü bir devlet olmak istiyorsanız güçlü bir yardım kuruluşuna ihtiyacınız var.” dedi. Bununla beraber Kızılay’ın kan kanseri hastalarına yönelik ‘Kök Hücre’ projesi hazırladıklarını belirterek kök hücre nakli yapılan hastaların yüzde 80 daha uzun yaşadıklarını ifade etti. Gök, kan bağışına duyarlılık gösteren hastalarımızın kök hücre nakli konusunda da duyarlı olmalarını istedi.

Ege Bölgesi olarak kan bağışı konusunda iyi bir noktada olduklarına dikkat çeken Gök, özellikle Aydın’da bir sıçrama olduğunu bildirdi. Aydın’da kan bağışındaki bu sıçramanın kaynağını üniversiteli gençlerin duyarlılığına bağlayan Gök, gençlere özverili yaklaşımlarının devam etmesini temenni etti.

Sunumun ardından gerçekleşen ödül töreninde Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve Dr. Gökay Gök, Kızılay Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ayten Can’a, Kızılay ve Genç Liderler Topluluğu üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket ve armaları takdim etti.

Bu haber 1587 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()