7. ALAÇATI OT FESTİVALİ GÜN SAYIYOR

Dünyada bir turizm markası haline gelen Alaçatı, kendisi gibi markalaşmış festivaliyle konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.

30 Mart 2016 - 11:12

7. Alaçatı Ot Festivali’nin 7-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan Dalgıç, "Herkesi, Alaçatı'nın sıcaklığı ve samimiyetini tatmaya davet ediyorum. Alaçatı'nın ot kokulu eşsiz sokaklarında, güler yüzlü insanlarla güzellikleri paylaşmak, insanlarla sohbet edip ağız dolusu kahkahalar atmak ve 'O an Alaçatı'daydım' diyebilmek için herkesi bu festivali paylaşmaya çağırıyorum." dedi.

Çeşme Belediyesi’nin “9 Durak 9 Deneyim” kapsamında yer alan ve bu yıl 7.’si gerçekleştirilecek “Alaçatı Ot Festivali”; her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden dolu içeriği ve yeni etkinlikleri ile yine fark yaratacak. Turizme yeni bir soluk getirmiş, tarihi ve doğasıyla eşsiz Alaçatı’nın artık geleneksel bir hâl alan ve bölgenin en büyük festivali olan 7. Alaçatı Ot Festivali bu yıl 7-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin bu yılki teması: Radika

Her yıl on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali’nin bu yılki teması “radika” olacak. Doğanın dostu, rüzgarın başkenti Alaçatı’da büyük ilgiyle izlenen Alaçatı Ot Festivali için doğanın sunduğu nimetlere, dostluğunu ve sevgisini katarak konuklarına sunmak üzere hummalı faaliyetler içindeki 7’den 70’e herkes, otların rüzgarla dansını Alaçatı sevenlere sunmaya hazırlanıyor.

Stantlar 4 gün açık olacak

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte bu sene de otları tanıma ve toplama gezilerinden  yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik yer alacak. Önceki yıllardan farklı olarak; bu yıl yerel stantlar 4 gün boyunca Alaçatı sokaklarında kurulu olacak. 7-8-9 Nisan tarihlerinde birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle geçecek festivalin korteji 9 Nisan Cumartesi günü renkli görüntülere sahne olacak. Cumartesi akşamı Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 18:00’de Anason Orkestrası konseri ve 19:00’da Muhtemel Aşk şarkısıyla çıkış yapan Grup 27 sahne alacak.

Festivalin son gününde birbirinden güzel ot yemeklerinin yarışacağı “Ot Aşı” ve “Ot Toplama” yarışmaları saat 12:00’de başlayacak. Festival, dans gösterisi ve ödül töreni ile son bulacak.

Alaçatı Ot Festivali, ‘dünya literatürüne’ girecek

Doğal ve kültürel temasının yanı sıra ‘lezzetiyle’ de dikkat çeken Alaçatı Ot Festivali’ne, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada ve ülkemizde alanında uzman akademisyenler de inceleme ve sunular yapmak amacıyla katılacak.

Çeşme Belediyesi tarafından organize edilen Alaçatı Ot Festivali; farklı kıtalardan, dört ülkenin bakanlıklar düzeyinde katıldığı bir oluşum olan Gıda ve Beslenme için Biyoçeşitlilik Projesi’nden (Biodiversity for Food and Nutrition Project) dünyada alanının en iyisi olan akademisyenleri ağırlayacak. Festival süresince uzmanlar, hem incelemelerde bulunacak hem de seminerlerde gıda ve beslenme için kullanılan yenebilen yabani türlerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verecek.

Biyoçeşitliliği koruma ve yenebilen yabani türleri tanıtma projesi

Gıda ve Beslenme için Biyoçeşitlilik Projesi’nin ülkelerin bakanlıklar düzeyinde katıldığı bir oluşum olduğunu açıklayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Türkiye’nin de çalışmaya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ona bağlı araştırma kuruluşları aracığıyla dahil olduğunu söyledi. Alaçatı Ot Festivali’nin ülkemizin proje ortağı olduğunu belirten Başkan Dalgıç, bitki çeşitliliğini korumanın dünyanın geleceği için önemine dikkat çekti, “Projenin bir parçası olduğumuz için mutluyuz” dedi. Alaçatı Ot Festivali Uygulama Bahçesi’nin de bu çerçevede ele alındığını ve bitki türlerimizin dünyaya tanıtılmış olması yanında, bu bitkilerden yapılan geleneksel yemeklerimizin tattırılmasının da ayrıcalık olduğunu belirtti.  

Akademik yayınlarda yer alacak

İtalya, Brezilya, Kenya ve Sri Lanka gibi yerkürenin uzak köşelerinden gelecek dünyada alanının en iyileri arasında bulunan akademisyenlerin, Alaçatı Ot Festivali’ni sağlık, doğal teması ve nicelik bakımından dünyada örneğinin bulunmadığını vurguladıklarını kaydeden Dalgıç, “Festivalimiz süresince uzmanlar, kentimizde konaklayacak. Endemik bitki türlerini yetiştirdiğimiz Ot Festivali Uygulama Bahçesi’nde incelemelerde bulunacak ve doğa yürüyüşüne katılarak bitki türlerimizi yerinde görecekler. Yapılacak inceleme,  uluslararası birçok araştırma ve akademik yayında da yer alacak” dedi.

‘O an Alaçatı’daydım’

Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek festivale öncekilerde olduğu gibi birçok yerli ve yabancı turistin katılmasını beklediklerini ifade eden Dalgıç, “Kentimizin kendi öz değerlerini canlandırarak bugünlere taşıdık ve insanlara sunduk. Her festivalde pişen yemekleri, yapılışlarını bir sonraki yıl kitaplaştırdık ve geçmişten bugüne taşıdığımız kültürel değerlerimizin yarınki nesillere de miras kalmasını güvence altına aldık. Ot Festivali ile insanları, Alaçatı'nın korunmuş doğası ve tarihi dokusu, gelenek ve göreneklerimizdeki sıcaklık ve samimiyetle tanıştırmak istiyoruz. Alaçatı'nın ot kokulu eşsiz sokaklarında, bu güzellikleri paylaşmak, yeni insanlarla sohbet edip ağız dolusu kahkahalar atmak 'O an Alaçatı'daydım' diyebilmek için herkesi bu festivalin bir parçası olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Bu haber 990 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()