40 Kilo Vererek Sağlığına Kavuştu...

Sağlık Bakanlığı İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, obeziteyle mücadelede örnek çalışmalar yapmaya devam ediyor.

15 Kasım 2017 - 14:36

Obezite ve Diyet Polikliniği’ne başvuran 29 yaşındaki Şefika Ercan 40 kilo vererek sağlığına kavuştu.

Doğumdan Sonra Aldığım Kiloları Geri Veremedim...

Çiğli BEH Obezite ve Diyet Polikliniği ile sağlığına kavuşan Şefika Ercan “Kilo alma sürecim oğluma hamile kalmamla başladı. Bundan önce normal kilodaydım. Hamileliğim süresince 36 kilo aldım. Bir gün oğlum okuldayken tansiyonum yükseldi. Hastaneye kaldırıldım. Kırılma noktam bu olay oldu. Bundan sonra bir şeylerin ters gittiğini anladım. Çiğli BEH Obezite ve Diyet Polikliniği’ne başvurdum. Endokrinoloji Uzmanı Dr. Devrim Dölek Çetinkaya ve Diyetisyen Emre Ongan bu süreçte hep yanımdaydılar. Tedaviye başladığımda benim için çok büyük bir şans olduğunu biliyordum.” dedi.

40 Kiloyu Taşıyarak Vücuduma Kötülük Etmişim...

Hayatında hiç görmediği kilolara çıktığını belirten Ercan, her sabah erken kalkmaya ve spor yapmaya devam ettiğini belirterek “Haftanın 7 günü sporumu yapmadan evden adımımı atmıyordum. Şubat 2017 tarihinde çıktığım bu yolculukta 9 ayda 40 kilo verdim. Oğlumun sünnetinde kilolarımın büyük bir çoğunluğunu vereceğim dedim. Bu süreçte doktorum ve diyetisyenimin yaklaşımı beni motive etti. Her muayene gününe heyecanla hazırlanıyordum. Verilen diyet listesinin dışına çıkmamaya çalıştım. Bu 40 kiloyu taşıyarak vücuduma kötülük etmişim. Bunu şimdi daha iyi anlıyorum.” dedi.

Diyabet Hastası Olduğunu Öğrendi...

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Emre Ongan “Şefika Ercan Tip 2 Diyabet hastasıydı. Kliniğimize Şubat ayında yüksek kan glikozu değerleri, hipotroid ve obezite tablosuyla başvurdu. Hastamız, endokrin uzmanı muayenesinden sonra yönlendirildiği obezite polikliniğinde 99 kg ile tıbbi beslenme tedavisi ve düzenli fiziksel aktiviteye başlatıldı. Kendisine verilen diyabete özgü beslenme programına uyarak, beslenme alışkanlıklarındaki hataları düzelterek, öğün atlamayıp düzenli spor yaparak ve medikal tedaviyi de aksatmadan 9 ayda toplam 40 kg zayıfladı. Bu ağırlık kaybı içerisinde de %80’lik yağ dokusu kaybı gerçekleşmiş ve 59 kg olan ideal ağırlığına ulaştı. Şefika Ercan tedavisi kapsamında hastanemiz bünyesinde hizmet veren Diyabet Okulu'nda da eğitim aldı.” dedi.

Diyabet Çağımızın En Önemli Hastalıklarından Birisi...

Diyabetin çağımızın en önemli sağlık sorunlarından birisi olduğunu söyleyen Çiğli BEH Obezite ve Diyet Polikliniği’nde görevli Uzm. Dr. Devrim Dölek Çetinkaya “Farkındalığın artması ile birlikte, diyabet kontrol altına alınabilir. Böylelikle diğer organlarımız hasar görmeden önlem alınabilir. Sağlık Bakanlığı bu kapsamda diyabet eğitim programları oluşturdu. Çiğli BEH Diyabet Okulu ile hastalarımızı eğitmekteyiz. Tip 2 Diyabet özellikle insülin direnci ile başlar. Öncelikle diyet, egzersiz ve medikal tedavi ile hastalarımızı korumayı hedeflemekteyiz. Diyabet yıllar içinde tüm yaşamsal organlara hasar vermektedir. Erken farkındalık diyabet için çok önemlidir.” dedi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde Plaket...

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında açılan stantta Çiğli BEH Başhekim Yardımcısı Dr. Okan Özmen, 40 kilo vererek sağlığına kavuşan Şefika Ercan’a plaket takdim etti. Hastane olarak başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini belirten Özmen “Şefika hanımı bu özverili mücadelesinden dolayı kutluyorum. Umarız bu  bilinçli davranışı tüm hastalarımıza örnek olur.” dedi.

2017/11/2480795.jpg
2017/11/4522355.jpg
Bu haber 4877 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()