1640 Gündür Berkin Aramızda Değil

Polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ ın ölümüyle ilgili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dördüncü duruşması için Elvan ailesi tarafından çağrıda bulunuldu.

12 Aralık 2017 - 17:23 - Güncelleme: 12 Aralık 2017 - 17:31

Berkin Elvan, bir polis tarafından vurulalı 1640 gün oldu. Sanık polis tutuksuz yargılanıyor, duruşmalara da getirilmiyor. 

Haziran Direnişi sırasında başına isabet eden gaz kapsülüyle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın dördüncü duruşması yarın Çağlayan Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Yarınki duruşma hakkında Elvan ailesi, bir çağrıda bulundu. 

Berkin Elvan’ın 12 Mart 2014 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinden üç buçuk yıl sonra davanın iddianamesi kabul edilmişti.

Davanın 16 Kasım 2017 tarihinde görülen üçüncü duruşmasında mahkeme, Van’da görev yapmaya devam eden sanık polis F.D.’nin tutuklanması talebini reddetmişti.

ELVAN AİLESİNDEN ÇAĞRI

Sami Elvan yarınki duruşmaya çağrıda bulurken, sanık polis F.D.'nin duruşma salonuna getirilmesini ve tutuklanmasını talep etti. Elvan, “Biz bunu çok iyi biliyoruz ki, oğlumuz geri gelmeyecek. Bu mücadele bütün insanlık adına, bütün Türkiye toplumu adına... Yarın kamuoyunun desteğini bekliyoruz” dedi.

Bu haber 990 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()